Belépés
Új könyvek Használt könyvek Könyvkeresés és árösszehasonlítás

Könyvek - Kultúra

Mychroniclebooks1

5 érv, hogy könyvet adj karácsonyra

2016. november 27.


 

Közeledik a karácsony és egyre jobban fáj a fejed a megfelelő ajándékok beszerzése miatt? Ha igen, akkor mi most megkönnyítjük a helyzetedet! Könyvet ajándékozni sosem lehet rossz ötlet, hiszen maradandó élményt, örök emléket ajándékozol...de ha még mindig kételkednél, olvasd el pár tippünket, hogy miért kellene éppen könyvet ajándékoznod karácsonyra!

 

 

1. Könyvekből sosem elég

 

Ugyan ki az az ember, aki azt mondaná: tavaly is könyvet kaptam, idén már nem szeretnék? Azoknak az embereknek, akik imádnak olvasni, soha nem elég egy könyv. Az sem gond, ha az illető több embertől is könyvet kap karácsonyra, hiszen mindegyik más történetet mesél el, ezért nem olyan, mintha két sálat kapna, és csak az egyiket hordhatná egy napon. Ráadásul a könyvek nem romlanak meg úgy, mint az édességek: ha egyelőre nincs is idő elolvasni a könyvet, megvár a polcon.

 

2. Több annál

 

Egy könyv nem csak tárgyi ajándék, hanem sokkal több: egy jó történet élmény, egy megélt élet, ennek értéke pedig felbecsülhetetlen. Egy könyvvel segítesz szerettednek kikapcsolódni, megszökni a hétköznapokból. Mindemellett a könyv – akár csak a virág – kiváló arra, hogy üzenjünk vele. Minden könyvnek van mondanivalója, neked csak meg kell találnod a megfelelőt.

 

20 DIY Holiday Gift Wrapping Ideas - The Sweetest Occasion — The Sweetest Occasion:

 

3. Örökre veled marad

 

Egy könyv soha nem végzi úgy, mint a kinőtt ruhák és elhasznált zoknik: akár egész életed végéig veled lesz, újra és újra olvashatod. Tíz-húsz év alatt pedig te magad is teljesen máshogy fogsz viszonyulsz egy-egy könyvhöz: lehet, hogy amit kamaszkorodban nem értettél, megszereted. Ha pedig a kedvenc könyvedet olvasod újra tíz év elteltével, rengeteg mindent fogsz felfedezni: megmutatja, hogy te ki voltál akkor, mikor először olvastad, és hogy mennyit változtál azóta. Akárcsak egy régi zeneszám.

 

Black paper and gold sharpie gift wrapping:

 

4. Nincs két ugyanolyan

 

Ha tudod, hogy melyik a kedvenc könyve szerettednek, nem nehéz hasonlót találni, amivel biztos nem lősz mellé. Ha a II. világháborús könyvek érdeklik, keress a történelem címszó alatt, de ha Nicholas Sparks kedvelő, menj a romantikus könyvek részleghez. A biztonság kedvéért ellenőrizd, nincs-e meg a polcán a könyv, amit választottál. A könyvesboltok nem csak hatalmas választékkal, de kedvező árakkal is hívogatnak az ünnepek alatt!

 

5. Emlékeztetni fogja rád

 

Veled is előfordult már, hogy évek után először vettél le egy könyvet a polcról, és arra a személyre gondoltál, akitől kaptad? Sokan írnak is a könyv elejébe egy-egy kedves gondolatot, üzenetet, de azért ezzel csak óvatosan: nem mindenki szereti, ha beleírnak a könyvébe. Erre a legjobb megoldás egy kedves post-it a könyv címnegyedének egyik oldalára.

 

A képek forrása: https://pinterest.com/

Bolla Eszter

Hirdetés

Top 24 óra

SÜNI - OLVASÁSTANULÁST SEGÍTŐ GYAKORLÓ JELLEGŰ FELADATGYŰJTEMÉNY

SÜNI - OLVASÁSTANULÁST SEGÍTŐ GYAKORLÓ JELLEGŰ FELADATGYŰJTEMÉNY

SZAUTNER JÁNOSNÉ

1200 Ft

Tovább
Önéletrajz-Khalaf Ahmad Al-Habtoor

Önéletrajz-Khalaf Ahmad Al-Habtoor

Khalaf Ahmad Al, Habtoor

5644 Ft

Tovább
KENYÉRSÜTÉS MESTERFOKON

KENYÉRSÜTÉS MESTERFOKON

MAGGIE GLEZER

3199 Ft

Tovább
Az idegenvezetés gyakorlata

Az idegenvezetés gyakorlata

Kubesch Mária

3040 Ft

Tovább