Belépés
Új könyvek Használt könyvek Könyvkeresés és árösszehasonlítás

Könyvek - Kultúra

Gilmore girls 1

Emlékeztek még a Szívek Szállodája könyvsorozatra?

2016. október 24.


 

Már mindenki izgatottam várja november 25-ét a Szívek Szállodája új részeinek premierje miatt. A négy darab kilencven perces részben újra visszatérnek kedvenceink: Rory, Lorelai, Sookie, Luke és persze Rory szerelmei, akik talán a legnagyobb izgalmat jelentik a rajongók számára, hiszen Rory-nak ezúttal választania kell Dean, Jess és Logan (vagy ki tudja, akár Tristan) között.

 

https://moly.hu/system/covers/big/covers_9423.jpg?1395345803

 

Arról már talán el is feledkeztünk, hogy még 2007-ben a Ciceró kiadó négy részes könyvsorozat formájában is megjelentette a népszerű tévésorozatot.

 

A sorozat első részében (Anyja lánya) Rory és Lorelai mindennapjaival ismerkedhetünk meg és egyúttal egy igazán bensőséges anya-lánya viszony tanúi lehetünk. Míg Lorelai a szállodában dolgozik, Rory a Chiltonba jár és legnagyobb célja, hogy a bekerüljön a Harvardra. A következő részben (Szeretlek, te idióta!) Rory első szakításáról olvashatunk, aki maga sem érti, hogy Dean mért hagyta ott egyik pillanatról a másikra, ha előtte még azt mondta, szereti. Lorelai hiába próbál segíteni Rory bánatán, ez a szituáció még mindkettőjüknek új. A harmadik részben (Hozzámenjek? Vagy mégse?) Lorelai és Max házassági terveit követhetjük nyomon. Rory szemszögéből kissé furcsa, hogy édesanyja az egyik tanárával szeretne megházasodni. Vajon mennyiben befolyásolja Rory kapcsolatát édesanyjával ez a fordulat? A sorozat utolsó részében (Ki legyen Rómeó?) Rory beilleszkedett a Hölgyek közé, ami csak feszélyezi Paris-szel való viszonyát. Emellett feltűnik Jess és Tristan is, akik csak megzavarják Rory békés mindennapjait. Természetesen Richard és Emily is feltűnnek a sorozatban, akárcsak Luke vagy Michel.

 

https://moly.hu/system/covers/big/covers_24430.jpg?1395351123

 

Ha a könyvsorozat felkeltette az érdeklődésedet, vagy szeretnéd megvásárolni a Szívek Szállodája egy-egy évadát, kattints ide!

 

Észrevehető, hogy a könyvsorozat csak a második évadig írja le az eseményeket. Nem olvashatunk benne a Yale-ről, Rory egyetemista életéről, sem Lorelai új munkahelyéről, de még Logan is teljesen kimarad a sorozatból. Mindenesetre, ha nincs annyi időnk, hogy újranézzük az első két évadot, a könyvek fel fogják frissíteni az emlékezetünket, hogy aztán képben legyünk, mire debütálnak az új részek. Egy biztos: itt már tényleg nehéz lesz eldönteni, hogy a könyv, vagy a film a jobb.

 

Képek forrása: https://moly.hu/

Bolla Eszter

Hirdetés

Top 24 óra

HOGYAN TANULJUNK? KULCS A SIKERES TANULÁSHOZ

HOGYAN TANULJUNK? KULCS A SIKERES TANULÁSHOZ

ALLAN MUNDSACK

2200 Ft

Tovább
Történelem I. témazáró feladatlapok

Történelem I. témazáró feladatlapok

Kaposi József, Szabó Márta, Száray Miklós

1140 Ft

Tovább
A matematika tanítása az alsó tagozaton

A matematika tanítása az alsó tagozaton

Török Tamás, Köves Gabriella, Pintér Klára, Herendiné...

3490 Ft

Tovább
A BŐSÉG KERTJE - KONYHAKERT ÁSÁS, KAPÁLÁS NÉLKÜL!

A BŐSÉG KERTJE - KONYHAKERT ÁSÁS, KAPÁLÁS NÉLKÜL!

KRUMPACH ERZSÉBET

3242 Ft

Tovább