Belépés
Új könyvek Használt könyvek Könyvkeresés és árösszehasonlítás

Könyvek - Kultúra

Gilmore girls 1

Emlékeztek még a Szívek Szállodája könyvsorozatra?

2016. október 24.


 

Már mindenki izgatottam várja november 25-ét a Szívek Szállodája új részeinek premierje miatt. A négy darab kilencven perces részben újra visszatérnek kedvenceink: Rory, Lorelai, Sookie, Luke és persze Rory szerelmei, akik talán a legnagyobb izgalmat jelentik a rajongók számára, hiszen Rory-nak ezúttal választania kell Dean, Jess és Logan (vagy ki tudja, akár Tristan) között.

 

https://moly.hu/system/covers/big/covers_9423.jpg?1395345803

 

Arról már talán el is feledkeztünk, hogy még 2007-ben a Ciceró kiadó négy részes könyvsorozat formájában is megjelentette a népszerű tévésorozatot.

 

A sorozat első részében (Anyja lánya) Rory és Lorelai mindennapjaival ismerkedhetünk meg és egyúttal egy igazán bensőséges anya-lánya viszony tanúi lehetünk. Míg Lorelai a szállodában dolgozik, Rory a Chiltonba jár és legnagyobb célja, hogy a bekerüljön a Harvardra. A következő részben (Szeretlek, te idióta!) Rory első szakításáról olvashatunk, aki maga sem érti, hogy Dean mért hagyta ott egyik pillanatról a másikra, ha előtte még azt mondta, szereti. Lorelai hiába próbál segíteni Rory bánatán, ez a szituáció még mindkettőjüknek új. A harmadik részben (Hozzámenjek? Vagy mégse?) Lorelai és Max házassági terveit követhetjük nyomon. Rory szemszögéből kissé furcsa, hogy édesanyja az egyik tanárával szeretne megházasodni. Vajon mennyiben befolyásolja Rory kapcsolatát édesanyjával ez a fordulat? A sorozat utolsó részében (Ki legyen Rómeó?) Rory beilleszkedett a Hölgyek közé, ami csak feszélyezi Paris-szel való viszonyát. Emellett feltűnik Jess és Tristan is, akik csak megzavarják Rory békés mindennapjait. Természetesen Richard és Emily is feltűnnek a sorozatban, akárcsak Luke vagy Michel.

 

https://moly.hu/system/covers/big/covers_24430.jpg?1395351123

 

Ha a könyvsorozat felkeltette az érdeklődésedet, vagy szeretnéd megvásárolni a Szívek Szállodája egy-egy évadát, kattints ide!

 

Észrevehető, hogy a könyvsorozat csak a második évadig írja le az eseményeket. Nem olvashatunk benne a Yale-ről, Rory egyetemista életéről, sem Lorelai új munkahelyéről, de még Logan is teljesen kimarad a sorozatból. Mindenesetre, ha nincs annyi időnk, hogy újranézzük az első két évadot, a könyvek fel fogják frissíteni az emlékezetünket, hogy aztán képben legyünk, mire debütálnak az új részek. Egy biztos: itt már tényleg nehéz lesz eldönteni, hogy a könyv, vagy a film a jobb.

 

Képek forrása: https://moly.hu/

Bolla Eszter

Hirdetés

Top 24 óra

Nyelvtan és helyesírás felmérőfüzet 5.

Nyelvtan és helyesírás felmérőfüzet 5.

SZÉPLAKI ERZSÉBET

650 Ft

Tovább
Szövegelő 5. osztály

Szövegelő 5. osztály

KÓMÁR ANITA, SZÉCSINÉ SZÉCSI KATALIN

1150 Ft

Tovább
Meg tudom csinálni! Szerialitás

Meg tudom csinálni! Szerialitás

Hajnal Anikó, Szabóné D. Mária

935 Ft

Tovább
Lapot kérünk! Matematikai kompetenciákat fejlesztő készlet 1–4. osztályosoknak

Lapot kérünk! Matematikai kompetenciákat fejlesztő készlet 1–4. osztályosoknak

Auth Andrea

73400 Ft

Tovább